Over mooievogels.nl

Wij zijn een kleine onderneming die Afrikaanse kunst zoals metalen siervogels verkoopt. Als één van de weinige bedrijven verkopen we niet honderden dezelfde artikelen per jaar. We kunnen u zelfs de garantie geven dat elk beeld uniek is, alles op onze website is namelijk handgemaakt. Daarnaast verandert jaarlijks het volledige assortiment, hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u echt iets bijzonders koopt.

Handwerk

Het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit metalen vogels, ook wel de “Birds of Zimbabwe” genoemd. Wat in Nederland oud ijzer wordt genoemd wordt in Zimbabwe gebruikt en gerecycled om vogels, apen en andere tuinbeelden van te maken. Met een zogenoemde ijzerguillotine worden olievaten, hekwerk, plaatmetaal, auto-onderdelen en ander restmateriaal in de juiste vorm gesneden. Deze onderdelen worden vervolgens aan elkaar gelast tot de grote Afrikaanse siervogels of kleinere woonaccessoires en cadeautjes. Tot slot worden de vogels in Nederland gelakt met een blanke lak. Dit geeft niet alleen een mooie zijdeglans maar zorgt er ook voor dat ze zonder problemen in de tuin kunnen staan.

 

Wat opvalt aan de tuinbeelden is de natuurgetrouwe houding van de dieren. Dat komt omdat de Afrikaanse kunstenaars zich laten inspireren door de dieren die zij in de natuur om zich heen zien, levende voorbeelden dus.

Kunstenaars

Vandaag de dag kunnen de kunstenaars uit Afrika onder andere door mooievogels.nl hun eigen familie voorzien van voldoende eten, maar daarnaast ook hun bedrijfje uitbouwen. Zo kunnen zij niet alleen meer personeel aannemen en professionaliseren, maar ook de werkplaatsen veiliger maken.

Achtergrondverhaal

Het begon allemaal via een vriend die in 2002 na een werkperiode in Afrika een aantal Zimbabwaanse stenen tuinbeelden meebracht naar Nederland. Enthousiast geworden door deze kunstvoorwerpen vroeg ik hem de volgende keer een pallet voor mij mee te nemen. Na een jaar, ik was het al haast vergeten, stond daar de beloofde pallet met metalen en stenen vogels uit Afrika.

 

Deze sculpturen moesten natuurlijk verkocht worden, vandaar dat ik mij heb ingeschreven bij diverse jaarmarkten en fairs om deze Afrikaanse metalen vogels aan de man te brengen. Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier.

 

Zowel de belangstelling en het assortiment is in de loop van de jaren blijven groeien, zodat ik naast de jaarmarkten en fairs in 2010 de kans heb genomen om met een webshop onder de naam mooievogels.nl te beginnen. Verwijzend naar waar het oorspronkelijk mee begon; de stenen en metalen vogels uit Afrika.