Zimbabwe

Een Afrikaans land dat grenst aan Zuid-Afrika, bijna tien keer zo groot als ons Nederland. Toch wonen er nog geen 12 miljoen mensen. Tot 2000 de graanschuur van Afrika met een relatief sterke economie, maar door politieke besluiten tegenwoordig helaas één van de armste landen in Afrika.

 

Het grootste gedeelte van de mensen woont in of rond de hoofdstad Harare, een miljoenenstad. In deze omgeving worden veel van onze metalen Afrikaanse beelden gemaakt door vaardige kunstenaars. Bekend is ook het kunstenaars dorp Tengenenge waar ook veel stenen beelden worden gemaakt. De naam Zimbabwe is namelijk weer afgeleid van Dzimba Dza Mabwa wat 'huis van steen' betekend. Overal in het land zijn de gigantische rotsblokken te vinden, waar veel kunstenaars dankbaar gebruik van maken.

 

Wij hebben de keuze gemaakt om ons te richten op de metalen siervogels en andere beelden. Veel van deze kunstenaars werken op een onveilige manier, waardoor de kwaliteit van leven enorm verlaagd wordt. Om deze kunstenaars te helpen zijn meerdere projecten opgezet, wij doen mee en verkopen de metalen beelden zodat deze kunstenaars ook een eerlijke prijs verdienen voor hun beelden en veiliger kunnen werken.