De lente komt eraan! Tijd dus om uw tuin in orde te maken. Dan kunt u straks lekker van het zonnetje genieten in uw prachtige tuin.

 

Heeft u al een tuinstijl en beplanting uitgekozen en tuinmeubelen gekocht, maar zoekt u nog een manier om uw tuin écht eigen te maken? En wilt u een tuin die net even anders is dan die van de buren? Dan is het tijd om tuindecoratie te kiezen die past bij uw tuinstijl! Wij helpen u graag met wat inspiratie.

 

Daarom ontdekt u in dit artikel:

 • Hoe u tuindecoratie kiest die bij uw tuin past.
 • Welke tuinbeelden passen bij welke tuinstijlen.

Waarom zou u tuindecoratie aanschaffen?

Maar eerst… waarom zou u eigenlijk tuindecoratie aanschaffen? Veel mensen letten bij het inrichten van hun tuin vooral op dingen als beplanting, bestrating en tuinmeubelen. Dit zijn natuurlijk belangrijke elementen voor een mooie tuin, maar minstens net zo belangrijk is de decoratie! Waarom tuindecoratie zoveel verschil maakt?

 1. Tuindecoratie maakt uw tuin eigen. In Nederland lijken veel tuinen op elkaar. Met unieke tuindecoratie geeft u eenvoudig een persoonlijk tintje aan uw tuin.
 2. Tuindecoratie maakt de tuin ‘af’. Met tuindecoratie zet u de puntjes op de i.
 3. Is uw tuin nog wat leeg? Met tuindecoratie vult u uw tuin makkelijk op.
 4. Met tuindecoratie fleurt uw tuin op. Zeker in de winter, als niet alle planten en bloemen er even mooi bij staan.
 5. Tuindecoratie bepaalt het karakter van uw tuin. Kies dus voor tuindecoratie die bij u en uw tuinstijl past.

 

Beschutte zitplek in de tuin

 

Welke tuinstijlen zijn er en welke tuindecoratie past daarbij?

Er zijn veel verschillende soorten tuinstijlen. Benieuwd onder welke tuinstijl uw tuinontwerp valt? Hieronder bespreken we de kenmerken van 16 verschillende tuinstijlen: van een Hollandse tuin tot een Engelse ‘cottage garden’, van een mediterrane tuin tot Japanse tuin en van een stadstuin tot bostuin. Ook vertellen we kort wat voor tuindecoratie of tuinaccessoires bij elke tuinstijl passen.

1. Tuindecoratie voor de klassieke, romantische tuin

De klassieke, of romantische tuin is een strakke tuin met duidelijke lijnen. Belangrijk bij deze tuin is het lijnenspel. De indeling van deze tuin is vaak gespiegeld, met een duidelijk middelpunt. Klassieke tuinen herkent u ook aan de rustige bestrating en natuurlijke tinten. U ziet er strakke hagen in verschillende snoeivormen. Toch is de klassieke tuin niet alleen strak. Vaak ziet u er grote planten en bloemen. Meestal in combinatie met wat kleinere zomerbloeiers en kruidenplanten. Rozenstruiken, hortensia’s, lelies en bogen benadrukken de romantische sfeer van de tuin.

 

Door de gespiegelde opzet van de tuin en de zichtlijnen, kijkt u automatisch naar het middelpunt. Daarom is dit een geschikte plek voor tuindecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een fonteintje, een prieeltje of een mooi klassiek beeld. Hebt u een kleine tuin? Kies er dan voor om in dit middelpunt het terras te plaatsen. Ook in de rest van uw tuin kunt u tuindecoratie toevoegen, zoals: 

 • stenen bloempotten en glazen vazen
 • een gietijzeren vuurkorf
 • een klassieke waterpartij

Let op: kies liever niet voor decoratie in felle kleuren. Dit leidt af van de eenvoud, rust en natuurlijke uitstraling van de tuin.

 

In deze klassieke tuin gaat alle aandacht naar de vaas in het midden

 

In deze romantische tuin gaat alle aandacht naar de waterpartij in het midden

 

2. Aankleding voor de moderne, strakke tuin

Een moderne tuin heet ook wel een ‘strakke tuin’. De lijnen van het huis worden doorgetrokken in de tuin. De woning en de tuin zijn zo één geheel en stralen rust uit. Deze tuinstijl is overzichtelijk en heeft een strakke vormgeving, gladde materialen en een minimalistische uitstraling. De moderne tuin heeft weinig onderhoud nodig. Daarom is het grootste deel van de tuin voorzien van bestrating. Door te kiezen voor grote tegels wordt het aantal voegen – spleetjes tussen de tegels waar onkruid kan groeien – beperkt. De beplanting in deze tuin heeft weinig verzorging nodig en staat vaak in strakke bloembakken.

 

Omdat beplanting geen grote rol speelt, zijn moderne tuindecoraties vaak de blikvangers in deze tuin. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • waterornamenten
 • abstracte sculpturen
 • beelden van dieren of mensen
 • kunstvoorwerpen

De tuindecoraties moeten passen bij de architectuur én inrichting van de woning. De tuinbeelden moeten opvallen, maar tegelijk naadloos aansluiten op hun omgeving. Ook moet de decoratie van duurzaam, onderhoudsvrij materiaal zijn en van goede kwaliteit.

 

Een strakke waterpartij en lange lijnen in deze moderne tuin

 

Een beperkt aantal materialen in grote vlakken in deze moderne tuin

 

3. Tuinaccessoires voor de Japanse tuin

Een Japanse tuin is een traditionele tuin die rust, evenwicht en kalmte uitstraalt. De tuin heeft natuurlijke, organische vormen en een mooi evenwicht tussen begroeiing en open ruimte. In deze tuin speelt water een belangrijke rol. Vaak zien we één of meer kleine vijvers met een houten bruggetje. Om de vijver(s) vindt u rotsen. Voor paden en terrassen kiest u voor natuurlijke materialen, zoals keitjes, vlonders en grind. De beplanting is het hele jaar groen, zoals de Ginkgo en de Rododendron. Ook mag bamboe natuurlijk niet ontbreken.

 

Japanse ornamenten geven de tuin een bijzondere uitstraling. Een paar voorbeelden van Japanse ornamenten zijn:

 • een ishidôrô (een uit natuursteen gehakte lantaarn)
 • een grote zwerfkei met een holte waar water in blijft staan
 • een tsukubai (waterbassin)
 • een boeddhabeeld
 • pagodes
 • Japanse kunst en antiek

 

De rode bladeren geven dat karakteristieke gevoel van een japanse tuin

 

Typische japanse lantaarns ishidoro

 

Water en bamboe zijn onmisbaar in een japanse tuin

 

4. Ornamenten voor de mediterrane tuin

Vakantie in eigen tuin: dat is waar u met een mediterrane tuin voor wilt zorgen. De tuin heeft een dynamische indeling met natuurlijke, ronde vormen en vrolijke kleuren. Er worden, als hier plek voor is, meerdere terrassen geplaatst - zowel in de zon als in de schaduw. Ook zien we in deze tuin vaak diverse waterpartijen. Als beplanting kiest u voor exotische bomen en bloemen. Denk bijvoorbeeld aan de olijfboom, vijgenboom, eucalyptusplant, lavendelplant, citrusplant en hyacint. Ook druivenranken passen goed bij deze tuin.

 

Decoratie versterkt de mediterrane sfeer van uw tuin. Het leuke aan deze tuinstijl is dat u met de decoraties alle kanten op kunt: gebruik allerlei objecten in verschillende (sprekende) kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • kleurrijke potten en vazen
 • kleurrijke kleden en kussens
 • hangende lantaarns
 • grote stenen kruiken
 • een grote vuurkorf

 

Prachtige verzameling van terracotta potjes en vaasjes

 

Kleurrijke elementen kunnen niet ontbreken in een mediterrane tuin

 

5. Decoratie voor de kleine stadstuin

De stadstuin is vaak een wat kleinere tuin. Het is een groene oase in een drukke stad. In een stadstuin legt u niet veel tegels, om het zogenaamde ‘hitte-eilandeffect’ tegen te gaan. De tuin heeft strakke lijnen van binnen naar buiten, waardoor hij rust uitstraalt. De tuin lijkt groter en dynamischer door groene planten af te wisselen met kleurrijke bloemen. Daarnaast werkt men in een kleine stadstuin vaak in de hoogte. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klimop tegen de schutting of beplanting in een verticaal frame. Ook kiezen veel mensen voor een klein terras, eventueel met terrasverwarming, om ook in de winter van de heerlijke stadstuin te genieten.

 

In een kleine stadstuin kunt u eigenlijk alle soorten tuindecoratie en tuinaccessoires toepassen. Maar vanwege de beperkte ruimte, is het niet aan te raden om te kiezen voor grote waterornamenten of sculpturen. Wel kunt u denken aan:

 

 • een vuurkorf
 • houten kratten om tuinkussens en gereedschap in op te bergen
 • kleurrijke kussens en kleden
 • een tuinschilderij of tuinposter
 • mooie tuinbeelden

Door verschillende tuinaccessoires te combineren, wordt uw groene paradijs een unieke buitenruimte om van te genieten.

 

Een vuurkorf brengt veel sfeer in een kleine stadstuin

 

Meestal is een stadstuin niet zo groot, maar geeft wel voldoende ruimte om te ontspannen

 

6. Tips voor de bostuin

De bostuin is, u raadt het al, gebaseerd op de uitstraling van een bos. In deze tuin spelen gespiegelde lijnen geen rol. In plaats daarvan heeft deze tuin een natuurlijke uitstraling. U vindt in deze tuin een mooie mix van bomen, struiken, schaduwplanten en waterpartijen. Bij een bostuin kiest u niet voor bestrating, maar voor smalle paadjes van natuurlijke materialen zoals houtsnippers of schelpjes. Een bostuin is dé tuin voor de natuurliefhebber. De tuin geeft een gevoel van rust en geborgenheid. Ook komen er allerlei dieren op de verschillende planten, bomen en bloemen af.

 

Heeft u een bostuin? Kies dan niet voor plastic tafels en stoelen of hippe gekleurde kleden en kussens. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet en rotan. U kunt uw tuindecoratie ook gebruiken om bepaalde dieren naar uw tuin te lokken, zoals vogels en eekhoorns. Leuke ideeën voor het versieren van uw bostuin:

 • een houten hok voor uw haardhout
 • houten vogelhuisjes en voederstations voor eekhoorns
 • rieten tuinstoelen en -tafels
 • een grote stenen barbecue
 • beelden van dieren die in uw tuin voorkomen, zoals vogels en insecten

 

Natuurlijke kleuren doen het ontzettend goed in een bostuin

 

Erg leuk om ook dieren van het bos een plaatje bij u in de tuin te gunnen

 

7. Tuinfiguren voor de ecotuin

De ecotuin is de tuin bij uitstek voor mensen die houden van duurzaamheid. Bij de aanleg van deze tuin gebruikt u natuurlijke en duurzame materialen. Door een grote moestuin aan te leggen, kunt u uw eigen groente en fruit verbouwen. Insecten spelen een grote rol in het ecosysteem van deze tuin. De komst van bepaalde insecten, zoals bijen, wordt aangemoedigd. Er zijn ook insecten die u liever niet in uw tuin hebt, omdat ze schadelijk zijn voor uw planten. In plaats van te kiezen voor schadelijke insecticiden, kiest men in deze tuin voor natuurvriendelijke oplossingen. Door vogelhuisjes en vogelvoeders te plaatsen, trekt u vogels aan die als natuurlijke beschermers dienen. En door goudsbloemen en zonnebloemen te planten, trekt u lieveheersbeestjes en gaasvliegen aan die bladluizen eten.

 

Zoekt u naar tuindecoraties voor uw ecotuin? Kies dan voor natuurlijke en duurzame materialen, zoals hout, bamboe, riet en rotan. U kunt uw tuindecoratie ook gebruiken om bepaalde dieren naar uw tuin te lokken, zoals vogels en insecten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een bijenhotel en/of insectenhotel
 • vogelhuisjes, voederplaatsen en waterschalen 
 • tafels en stoelen van gerecycled hout of resthout
 • tuinbeelden gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen

 

Let eens op dat fantastische natuurlijke hekwerk rondom deze ecotuin

 

Een insectenhotel kan niet ontbreken in een ecotuin en trekt enorm veel dieren aan

 

8. Inrichting van de boerderijtuin of landelijke tuin

Een boerderijtuin of landelijke tuin heeft een natuurlijke uitstraling, eenvoud en rust. In deze tuin ziet u vaak rijen van hagen, struiken en grindpaden. Ook bomen mogen in deze tuin niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een eik, berk, linde, plataan of wilg. De tuin heeft een stijlvolle schutting. In de vaak wat grotere tuin mogen mooie waterpartijen niet ontbreken. Ook is er vaak ruimte voor een groot terras, een speelplek voor de kinderen, een moestuin en nog veel meer.

 

Een boerderijtuin of landelijke tuin is bij uitstek geschikt voor grotere tuindecoraties. Door de juiste tuindecoratie te plaatsen versterkt u het boerderijgevoel. Leuke decoratie voor deze tuin is bijvoorbeeld:

 • een hooibaal
 • een oude kruiwagen als bloempot
 • een regenton of authentieke waterput
 • kleedjes en kussentjes in geruite print
 • beelden van boerderijdieren, zoals een koe of een schaap

 

Een klassiek voorbeeld van een boerderijtuin

 

Een regenton doet mooi landelijk aan

 

9. Versiering voor de loungetuin

De loungetuin is ingericht met als belangrijkste doel: een plek bieden om te ontspannen. Belangrijk in de loungetuin is een mooi (eventueel verwarmd) terras, een overkapping en natuurlijk een comfortabele bank of stoelen. Een loungetuin is onderhoudsvriendelijk: de tuin moet ontspanning bieden, in plaats van extra werk geven. Daarom staan er onderhoudsarme planten als de geranium, de epimedium en de liriope. Daarnaast kleden bloembakken het terras aan. Hiervoor kiest u voor kleurrijke en geurende planten als lavendel, tijm, zonnehoed en perzikkruid.

 

Tuindecoraties en tuinaccessoires zijn een geschikte manier om uw loungetuin op te vrolijken en het ontspanningselement te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een hangmat
 • een schommelstoel
 • een vuurkorf
 • grote kleurrijke kussens
 • stijlvolle beelden

 

Een heerlijk relaxte schommelstoel

 

Een heerlijk stukje schaduw om in weg te dommelen is perfect voor in een loungetuin

 

10. Verfraaiing van de kindvriendelijke tuin

Heeft u kinderen of kleinkinderen? Dan is uw tuin waarschijnlijk kindvriendelijk ingericht. In een kindvriendelijke tuin krijgen kinderen de ruimte om veilig te spelen. Tegelijk is dit ook een ruimte waar de ouders lekker tot rust komen. Deze tuin heeft een zachte ondergrond, bijvoorbeeld van (kunst)gras. Er zijn ook een aantal schaduwrijke plekken. Dan kunnen de kinderen buitenspelen zonder te verbranden in de zon. Ook heel belangrijk: een goede schutting, zodat de kinderen niet ongemerkt de straat op lopen. In deze tuin vindt u natuurlijk geen giftige planten of planten met een irriterende werking op de huid. Een vijver kan heel gevaarlijk zijn als u jonge kinderen heeft. Bij deze tuinstijl zien we daarom eerder kunstwerken waar water later langs of doorheen stroomt.

 

In een kindvriendelijke tuin plaatst u, indien mogelijk, speeltoestellen met schommels en glijbanen. Ook een tuinhuisje of (veilige) boomhut is voor jonge kinderen erg leuk! Tuindecoratie is een leuke toevoeging voor u en uw kinderen. Bij een kindvriendelijke tuin passen bijvoorbeeld:

 • luxe kussens en kleden 
 • kleurrijke bloempotten
 • beelden van dieren die de fantasie van de kleintjes prikkelen
 • vogelhuisjes en voederplaatsen
 • bloempotten gemaakt van te klein geworden tuinlaarzen

 

Misschien niet de mooiste decoratie, maar kinderen kunnen zich een hele tijd vermaken met dit speeltoestel

 

Prachtige beplanting naast een paadje

 

11. Tuinsieraden voor de wellnesstuin

Een wellnesstuin wekt het luxe en ontspannen gevoel van wellness op in de eigen tuin. De tuin is een plek om u terug te trekken uit het drukke bestaan. Even een momentje voor uzelf. De tuin heeft rustgevende beplanting en bestrating en een aantal wellnessfaciliteiten, zoals een privézwembad of jacuzzi. De kleuren in de tuin zijn blauw, groen en paars. Deze kleuren helpen u ontspannen, evenwicht en harmonie vinden en stralen rijkdom en luxe uit. Ook gebruikt u natuurlijke materialen, zoals hout, keramiek en natuursteen.

 

In een wellnesstuin kiest u niet voor felle kleuren en hippe printjes. Dit verstoort de rust. Ook kiest u niet voor plastic tuinbeelden en plastic versiering. Dit doet af aan het gevoel van luxe dat u wilt creëren. In plaats daarvan kiest u voor natuurlijke materialen in rustige kleuren. Voor tuindecoratie kunt u denken aan:

 • mooie natuurstenen
 • beelden in versteend hout
 • een buitenkachel of vuurkorf
 • comfortabele ligstoelen met zachte kussens

 

Waterpartijen doen het altijd goed in een wellnesstuin en brengen veel rust

 

Een prachtig beschut plekje is altijd een heerlijke plek om uit te rusten

 

12. Decoratie voor de Engelse ‘cottage garden’

De ‘cottage garden’ of ‘cottage-tuin’ draait volledig om beplanting. De tuin wordt zo rijk mogelijk beplant. Overal in de tuin staan kleurrijke bloemen, planten en bomen. De tuin heeft een romantische uitstraling met slingerende paadjes, houten bankjes en prachtige prieeltjes. Ook kiest u voor een mengeling aan sierplanten en eetbare planten, kruiden en fruitbomen.

 

In een ‘cottage garden’ geldt maar één regel: er zijn geen regels. Ook als het gaat om de tuindecoratie en accessoires kunt u veel kanten op. Leuke decoratie-ideeën zijn bijvoorbeeld: 

 • een oude kruiwagen als bloembak
 • een betonnen tuinbeeld bedekt met mos
 • (oud) tuingereedschap 
 • verschillende kleurrijke lantaarns 
 • een regenton

 

Een gekleurde schutting past prachtig bij de uitbundige hoeveelheid bloemen

 

Een metalen gieter is een prachtig decoratiestuk voor een cottage tuin

 

13. Ideeën voor de diervriendelijke tuin

Dit type tuin is helemaal ingericht voor dieren: of dit nu huisdieren of wilde dieren zijn.  Uiteraard plant u in deze tuin geen planten die giftig zijn voor uw huisdier of dieren die u graag in uw tuin ziet. De vingerhoedskruid en het lelietje-van-dalen zijn voorbeelden van populaire tuinplanten die zeer giftig zijn voor mensen en dieren. Maar ook de Rhododendron en de lelie zijn giftig. Andere bloemen en planten zijn juist heel bevorderlijk voor een diervriendelijke tuin. Zo kunt u bloemen plaatsen die nuttige insecten aantrekken. Zo trekken zonnebloemen bijen en vlinders aan. Vogels trekt u aan met vogelvoederstations, vogelhuisjes en waterschalen. Ziet u graag egels in uw tuin? Laat in de herfst de bladeren liggen, maak een nestje van hooi, mos en stro of leg egelvoer in voederbakjes.

 

In een diervriendelijke tuin zijn ook de tuindecoratie en tuinaccessoires gericht op het verwelkomen van allerlei soorten dieren in uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een vogelhuisje en een vogelvoederstation
 • een waterschaal en/of waterpartij
 • een eekhoornvoederplaats
 • een egelnestkast

 

Waarom maar één vogelhuisje? Je kan ook een prachtige verzameling maken met allerlei beschutte plekken voor dieren

 

Zonnebloemen zijn een uitstekende keus voor een diervriendelijke tuin

 

14. Tips voor de natuurlijke tuin

De natuurlijke tuin lijkt op de ecotuin. Maar een natuurlijke tuin is niet alleen zo milieuvriendelijk mogelijk, u laat de natuur ook zoveel mogelijk haar eigen gang gaan. Planten en dieren krijgen in deze tuin alle vrijheid om te leven. Geen strakke lijnen dus; deze tuin moet natuurlijk groeien. In tegenstelling tot een moderne of klassieke tuin, ziet deze tuin er juist niet aangelegd uit. Wilt u dat uw natuurlijke tuin het hele jaar mooi is? Kies dan voor een bladvaste (wintergroene) plant. Inheemse planten hebben de voorkeur. Deze planten trekken insecten aan en zorgen voor balans in uw tuin. Eventuele paden maakt u van natuurlijke materialen, zoals schelpjes en houtsnippers. U creëert als het ware een wild natuurgebied in uw eigen tuin. Een groot voordeel: de natuur doet het werk voor u!

 

Bij een natuurlijke tuin past tuindecoratie van natuurlijke materialen. Voeg geen materialen toe die niet van natuurlijke afkomst zijn.

De volgende tuindecoratie en accessoires passen zeker in een natuurlijke tuin:  

 • een vuurplaats
 • een boomhut
 • een compostbak
 • tuinbeelden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals natuursteen en versteend hout
 • Wilt u graag veel dieren in uw tuin? Help de natuur dan een handje door het plaatsen van voederstations voor vogels, eekhoorns en egels.

 

Een tuin hoeft niet vol te staan met decoratie, alleen beplanting kan ook een schilderachtig plaatje opleveren

 

Een schommel past vanwege de natuurlijke materialen goed in een natuurlijke tuin

 

15. Suggesties voor de watertuin

In een watertuin is water in overvloed aanwezig. Deze tuin staat vol met fonteinen, vijvers, meertjes, watervallen, stromende beekjes en andere speelse waterpartijen. Ook de beplanting en de bestrating staat volledig in het teken van de waterpartijen. Door bruggetjes, stapstenen, vlonders en terrassen krijgt de tuin een speels effect. De verschillende waterbronnen trekken veel verschillende dieren aan, zoals kikkers, salamanders, insecten, vogels en kleine zoogdieren. Kortom, de watertuin is heel mooi om te zien en maakt de plaats waar u woont extra levendig. Zowel mensen als dieren komen graag in deze tuin.

 

Ook de decoratie en accessoires in de watertuin draaien om water. Denk aan:

 • vogeldrinkschalen in verschillende groottes en hoogtes
 • ouderwetse houten regentonnen
 • mooie grote sierstenen voor langs de vijver
 • vijverdecoratie

 

Wie zegt dat je hele grote waterelementen moet gebruiken? Schalen gevuld met water zijn net zo leuk

 

Het leuke van water is natuurlijk dat je er ook weer allerlei bruggetjes overheen kan maken

 

Kan ik tuinstijlen combineren?

U kunt natuurlijk ook verschillende tuinstijlen combineren. Een stadstuin kunt u inrichten als moderne tuin. Een tuin kan zowel dier- als kindvriendelijk zijn. En bij elke tuinstijl kunt u rekening houden met ecologische en duurzame aspecten. Laat u dus inspireren door de verschillende tuinstijlen en mogelijkheden!

In wat voor tuinstijlen passen de tuinbeelden van mooievogels.nl?

De tuinbeelden van onze kunstenaars passen eigenlijk in alle tuinstijlen, maar komen vooral tot hun recht in:

 • de klassieke tuin (kies voor een wat groter, elegant beeld);
 • de stadstuin (kies voor een klein, speels beeld);
 • de bostuin (kies voor meerdere kleine beelden van dieren die in uw tuin voorkomen);
 • de ecotuin (kies bijvoorbeeld voor waterschalen voor vogels);
 • de boerderijtuin of landelijke tuin (kies voor grotere beelden, bijvoorbeeld van boerderijdieren);
 • de mediterrane tuin (kies voor siervogels);
 • en de kindvriendelijke tuin (kies voor beelden van dieren die tot de verbeelding spreken).

Ook als u een mengeling van tuinstijlen heeft, zijn onze beelden een mooie toevoeging voor uw tuin.

Ons assortiment

Kortom, wilt u tuindecoratie die past bij uw tuinstijl, die duurzaam is en waarvoor de kunstenaars een eerlijke prijs krijgen? Of bent u op zoek naar een uniek cadeau voor iemand met hart voor duurzaamheid en eerlijke handel? Dan zijn de beelden van mooievogels.nl bij uitstek geschikt! Bekijk ons volledige assortiment hier.