Handwerk

Het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit metalen vogels, ook wel de “Birds of Zimbabwe” genoemd. Wat in Nederland oud ijzer wordt genoemd wordt in Zimbabwe gebruikt en gerecycled om vogels, apen en andere tuinbeelden van te maken. Met een zogenoemde ijzerguillotine worden olievaten, hekwerk, plaatmetaal, auto-onderdelen en ander restmateriaal in de juiste vorm gesneden. Deze onderdelen worden vervolgens aan elkaar gelast tot de grote Afrikaanse siervogels of kleinere woonaccessoires en cadeautjes. Tot slot worden de vogels in Nederland gelakt met een blanke lak. Dit geeft niet alleen een mooie zijdeglans maar zorgt er ook voor dat ze zonder problemen in de tuin kunnen staan.

 

Wat opvalt aan de tuinbeelden is de natuurgetrouwe houding van de dieren. Dat komt omdat de Afrikaanse kunstenaars zich laten inspireren door de dieren die zij in de natuur om zich heen zien, levende voorbeelden dus.

Kunstenaars

Vandaag de dag kunnen de kunstenaars uit Afrika onder andere door mooievogels.nl hun eigen familie voorzien van voldoende eten, maar daarnaast ook hun bedrijfje uitbouwen. Zo kunnen zij niet alleen meer personeel aannemen en professionaliseren, maar ook de werkplaatsen veiliger maken.